Okładka | |
Wstęp | |
Ogień | |
Pomywanie i sprzątnaie w kuchni | |
O użyciu naczyń kuchennych | |
Pranie | |
Skrzynka do gotowania | |
Obliczenie wydatków kuchennych | |
Zestawienie jadłospisu | |
Ogólne prawidła gotowania | |
Nakrycie stołu i zachowanie się przy stole | |
Zupy | |
a) Zupy mięsne | |
b) Zupy jarzynowe | |
c) Słodkie zupy | |
Potrawy z zup | |
Grzyby jadalne | |
Sałaty | |
Jarzyny | |
Grzyby | |
Potrawy z kartofli | |
Sałaty | |
Tłuszcze | |
Wołowina, cielęcina | |
Wieprzowina, baranina | |
Mięso i obchodzenie się z niem | |
Ryby | |
Drób i zwierzyna | |
Sosy | |
Zimne sosy | |
Budynie | |
a) Słodkie budynie | |
b) Budynie niesłodkie | |
Potrawy z jaj i mleka | |
Leguminy | |
Napoje | |
Zimne napoje | |
Budynie | |
Potrawy | |
Nakrycie stołu | |
Drobne pieczywo | |
Potrawy dla chorych | |
Zużytkowanie resztek pokarmów | |
Kompoty | |
Konfitury i konserwy | |
Aparat do pieczenia "Czarodziej" | |
Pieczywo, torty, ciasta | |
Ciasta | |
Torty | |
Drobne pieczywo | |
Pieczywo na smalcu | |
Przygotowanie drobiu | |
Ciasta | |
Torty | |
Ozdabianie tortów | |
Zawartość witamin w środkach spożywczych | |
Obliczenie kalorji | |
Tablica Rubnera - opis | |
Tablica Rubnera | |
Spis rzeczy | |
Okładka | |